רקע
הצורך להתאים את החינוך הטכנולוגי-מקצועי לסביבה הטכנולוגית המשתנה מוכר בארץ ובעולם וכבר נדון בפורום מדינות ה-OECD והאיחוד האירופי.
כיום ברור לכל כי החיבור לתעשייה עוד במהלך הלימודים הוא חיוני ומהווה חלק בלתי נפרד ממערך הלימוד, שכן ההכשרה מתבססת על ציוד טכנולוגי מתוחכם וסביבה עתירת משאבים שלרוב אינם בנמצא בבתי הספר. על החינוך הטכנולוגי-מקצועי להישען על למידה המשלבת התנסות ותרגול מעשיים בעולם האמִיתי – בתעשייה!
מח”ט אורט אדיבי משלב תלמידים בתעשייה החל מכיתה י”א. ביה”ס מעניק הכשרה מקצועית השואפת לעמוד בדרישות השוק, כמו כן היא נותנת מענה לצרכים הלאומיים של התעשייה, צה”ל והמשק הישראלי בתחומי הלימוד הנדרשים להם: מע’ ייצור ממוחשבות, חשמל, אוטוטק ועוד..
כבר בכיתה י’ נחשפים התלמידים להתנסות מעשית בסדנאות המגמות בביה”ס וכן הכנה לעולם העבודה ובניית תמונת עתיד המסתכם ביום שיא לחיי תעסוקה בחודש מאי.
מטרות
- חשיפה לעולם עבודה טכנולוגי עדכני
- הדרכה וחניכה אישית ע”י אנשי מקצוע מומחים בתחומם
- התנסות בתהליכי עבודה, תכנון וייצור (בשכר!)
- הקניית תפיסות וערכים של עולם העבודה: בטיחות, אחריות, עמידה בלוח זמנים, התמדה ועוד..
כיצד פועלת בשטח?
ההתנסות פרוסה ברחבי אשקלון ובאזורים הסמוכים לה ולוקחים בה חלק כל התלמידים מכל המגמות –כולם תלמידי החינוך הטכנולוגי הלומדים לבגרות ולתעודת הסמכה טכנולוגית. ההתנסות מהווה חלק בלתי נפרד משבוע הלימוד בבית הספר.
ההתנסות הינה דו-שנתית (י”א – י”ב) ובמסגרתה כל התלמידים זוכים לליווי אישי מקצועי ע”י רכזי התעסוקה של ביה”ס המותאם לצרכי התעשייה ואופי התלמיד.
ההתנסות מתבצעת בשיטת החונכות האישית במפעלים ובארגונים שונים (קרלסברג, ק.צ.א.א, בזק, משרד הביטחון, עיריית אשקלון, מרכזי שרות ועוד..) כל תלמיד על פי תחום הלימוד שלו כ- 16 שעות שבועיות בממוצע.