אומנות הבישול והאפייה המלונאית

אומנות הבישול והאפייה המלונאית

רכז המגמה: שף מוטי זגרון

המגמה

מגמת אומנות הבישול והאפייה המלונאית משלבת בין לימודים עיוניים בתחום התזונה, יזמות ותפריטים ותזונה במעגל החיים להכשרה מקצועית, באמצעות סדנאות והתמחות מעשית )סטאז’( במלון בתחום אומנויות הבישול המלונאי או האפייה המלונאית. הלימודים במגמה מעודדים לחינוך תזונתי בעל חשיבות רבה לבריאות האדם ולאיכות חייו ומעודדים את הזיקה לתחום הכלכלי הקשור בתעשיית המלונאות.

למי מיועדת המגמה?

לתלמידי תיכון יצירתיים בעלי גישה לבישול, שתחום המלונאות מושך אותם.

למה כדאי ללמוד במגמה?

אומנות הבישול והאפייה המלונאית במגמת מלונאות עוסקת בתחום המזון, תחום שמעורר התעניינות רבה עם התפתחות תחומי האירוח המלונאי, וכחלק ממגמה כללית של גידול בפנאי של האוכלוסייה והעלייה ברמת החיים. המודעות הגוברת לטיב המזון ואיכותו, הנטייה לחזור אל מזון איכותי ואורגני ככל שניתן, והעובדה שתחום המזון נחשב גם לבילוי בזמן הפנוי, הפכו את הענף למרכזי מאוד במלונאות.

מה כוללים הלימודים?

תכניות הלימודים במגמה בבתי הספר התיכוניים משלבות בסיס עיוני בתחום מדעי התזונה וכוללות נושאים מגוונים: הקשר בין צורכי הגוף לשוני בין קבוצות מרכיבי המזון המספקים צרכים אלה, התאמת כמות המזון ואיכותו לצורכי הגוף המשתנים והשפעה על שינוי הרגלי אכילה בקרב האוכלוסייה. הלימודים בהתמחות “אומנות הבישול והאפייה המלונאית” מלווים בסדנאות ובהתנסות עצמית של התלמידים ומקנים תעודת הסמכה של סיווג מקצועי מטעם משרד הכלכלה. המגמה משלבת בין לימודים עיוניים להכשרה מקצועית באמצעות סדנאות, סיורים לימודיים והתמחות מעשית (סטאז’) במלון, בתחום אומנות הבישול המלונאי או האפייה המלונאית.

למה זכאים הבוגרים?

בוגרי המגמה מקבלים תעודת הסמכה לסיווג מקצועי בבישול/אפייה מלונאית מטעם משרד הכלכלה. בוגר ההתמחות יכול להשתלב במקצועות הבישול, האפייה והאירוח בבתי מלון ובמסעדות, ולהמשיך ללמוד עד לקבלת תואר “שף”.